Leeuwarden lijkt dans te ontspringen, maar Bevrijdingsfestivals Groningen en Zwolle stilgelegd

Het Bevrijdingsfestival in Groningen wordt ontruimd en het festival in Zwolle is tijdelijk stilgelegd: beide vanwege het slechte weer. Onweer en flink wat neerslag gooien roet in het eten. Maar Leeuwarden lijkt de dans aardig te ontspringen.

“Ik zou wel even een poncho of paraplu meenemen, want een garantie voor helemaal droog weer kan ik niet afgeven”, zegt weerman Jan Jonkman. In het zuidelijke deel van de provincie regent het al flink.
Jonkman zag tussen de middag de wolken al vanuit het zuiden opbollen. “Er komen buien, mogelijk met onweer en hagel. Maar de grootste kans daarop is voor het oosten en zuidoosten van de provincie.”

“Het is kilometerwerk”
Het noordelijke en noordwestelijke deel van Fryslân zou het wel eens grotendeels droog kunnen houden. “Maar het is kilometerwerk, dus we moeten maar even kijken hoe het zich ’s middags ontwikkelt. Ik denk dat Leeuwarden de grootste kans heeft op nog redelijk droog weer. In Zwolle lijkt het een stuk minder te zijn.”

Andere festivals stilgelegd
De organisatie daar heeft het festival een tijdje moeten stilleggen. Het bevrijdingsfeest in het stadspark van Groningen wordt op dit moment ontruimd, omdat de brandweer daar al waarschuwde voor ‘extreem slecht weer.’

In Fryslân geldt nog tot 18.00 uur code geel, het KNMI heeft de waarschuwing gegeven vanwege onweer, windstoten en veel neerslag in korte tijd.

Bevrijdingsfestival Friesland
Vooralsnog gaat het bevrijdingsfestival in Leeuwarden gewoon door. Het festival trapte om 13:00 af met Tabitha die dit jaar de Landelijke ambassadeur van de vrijheid is.

LEO Middelsé doet tot 17:00 live verslag van het bevrijdingsfestival in Friesland en sprak met voorzitter Frank de Vries.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *