Ultee hield rekening met moelijke wedstrijd; nieuwe doelman was geen optie

Trainer Sjors Ultee hield rekening met een moeilijke wedstrijd tegen Vitesse. Dat zei hij na afloop. “We gaan hier naartoe na de klap van de degradatie, en spelen tegen een tegenstander die enorm gebrand is”, zegt Ultee. Cambuur verloor met 2-0.

Het was het bekende verhaal: een tijd lang heel behoorlijk meevoetballen, maar na een tegenslag toch verliezen. Dit was de achtste nederlaag op rij.
“Doelpunten zijn het probleem”, zegt Ultee. Ze worden te weinig gemaakt, en te makkelijk weggegeven.

Doelman uit Workum
Een nieuwe doelman brengen was deze wedstrijd geen optie, zegt Ultee, ook al zat de Workumer Brett Minnema op de bank.
“Die gaat dit seizoen nog wel minuten krijgen, maar een keeper brengen moet je op het goeie moment doen.” Ultee hield rekening met een zware pot. Cambuur speelde om niets, terwijl Vitesse nog van alles te winnen had.

Cambuurtrainer Sjors Ultee ©www.dijksmedia.nl

“Je kunt makkelijk roepen dat we niets te verliezen hebben”, zegt Ultee, “maar stel dat we een mindere dag hadden gehad, en we kregen met 5-0 op de broek: dat is geen debuut voor een keeper.”
“Je moet als trainer heel zorgvuldig zijn met een debuut, zeker van een keeper, en dan ben ik liever degene die te voorzichtig is, en Brett beschermt, dan degene die zegt dat er niets meer te verliezen is.”
“Ik kan wel te gretig zijn, of teveel willen, maar ik ben liever te voorzichtig dan één dag te vroeg.”

Doodzonde
Ook al was er niets meer te halen, middenvelder Mees Hoedemakers ziet een selectie die alle wedstrijden weer ‘volle bak’ geeft. Dat doet hij zelf ook, zegt hij. “Deze wedstrijd gaat nergens meer om, dat is jammer, maar je staat er toch. Voetballen, dat is wat je het liefste doet.”

Aan het eind van dit seizoen gaat Hoedemakers weg uit Leeuwarden, hij heeft een contract getekend bij NEC. Zo’n kansloze degradatie is niet het afscheid dat hij voor ogen had. “Dit is heel lastig. Kijk: ik heb hier drie prachtige jaren meegemaakt. We hebben alle records gebroken die er waren. Voor mij is het lastig om het zo af te sluiten, en voor de supporters is het nu ook lastig om de goeie jaren te zien.”

Mees Hoedemakers ©www.dijksmedia.nl

Doelpunten
Hoedemakers is geen spits, maar hij weet wel wat er mis ging dit seizoen. Als je wilt winnen, moet je doelpunten maken.
“Als je scoort, dan krijg je zo’n boost, weet je wel, en dat heb je nodig om te groeien in de wedstrijd. Als een doelpunt uitblijft, en zij scoren wel, dan is dat een klap. Dan krijgen zij die boost. Dat is doodzonde.”
“Dat is het verhaal van dit seizoen.”
Nog twee keer kan Hoedemakers uitkomen in het geel-blauw. “Ik heb in dit shirt altijd alles gegeven. Dat zal ik de laatste twee wedstrijden ook doen, als ik erin sta. Zo ben ik gewoon. Dat zal ik altijd doen.”

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *