Trio Bergsma naar eerste seizoenzege in Bolsward

De vrije formatie wedstrijd heren hoofdklas n Bolsward kreeg een bizarre ontknoping met de eerste seizoenzege voor trio Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra. Na een hopeloze 2-5 0-6 achterstand werd partuur Gerd Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra met 5-5 6-6 verslagen.

 

Bizar
‘Seis eersten is út’ is een duidelijk spreekwoord in het kaatsen voor de overwinning. In een bizarre finale op de vrije formatie wedstrijd in Bolsward ging dat maar weer eens op. Gerd Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra leken zich met twee vingers in de neus, na een 4-0, 5-3 6-0 en 5-4 6-4 voorsprong, naar de derde seizoenzege te slaan. De ommekeer kwam na twee missers van Gerd Anne van der Bos. Na een schoon eerst (0-6) en een buitenslag van de opslager uit Mantgum dreven de eerste donkere wolken boven de ‘Oranje Brigade’.
Even klaarde de lucht op na het passeren van de kleine kaats door Triemstra naar 5-2. En na twee keer een boven klap van Triemstra en een van Zijlstra, leek de zege binnen. Maar na een bovenslag van Kees van der Schoot en drie missers van Van der Bos, zette dat de deur weer op een kier voor Bergsma c.s. Daarbij kregen zij de hulp van Gerd Anne van der Bos die de weg daarna volkomen kwijt was. Kootstra tikte op 6-4 de bal boven naar 4-5. Het leek nog weer goed te komen na een 5-4 6-4 voorsprong. Maar na een misser van Van der Bos en van Zijlstra naar 5-5 liepen Bergsma c.s. weg naar 5-5 6-2 na twee ferme klappen over de boven van Kees van der Schoot. Met een volle telegraaf (5-5 6-6) was het Van der Bos die de juiste richting niet kon vinden.

Familie Lunteren Bokaal

Afgelopen seizoen won Bergsma (K) met Dylan Drent en Hendrik Kootstra in Bolsward. Met Kees van der Schoot nam Kootstra nu de loodzware familie Lunteren Bokaal mee naar huis.
Geschiedenis op de Huizumer Cup-Dag?
Voor Taeke Triemstra waren de druiven extra zuur. Om de beste kaatser aller tijden te worden heeft de Sint Jabuurster (881) nu nog 4 punten nodig om Piet Jetze Faber (885) te passeren. Bij gelijk aantal punten tellen de meeste gewonnen eerste prijzen. Maar dat het record wordt verbroken is, bij gezond blijven, een zekerheid. Zaterdag wordt in Makkum een d.e.l. partij gekaatst. Met een gunstige loting in Makkum kan Taeke Triemstra dan op zondag 16 juli op de Huizumer Cup-dag geschiedenis schrijven.
Eerste prijs is goed voor 3 punten. Tweede prijs 2 punten. Derde prijs 1 punt.

Opkomst gladiatoren finale

Weg
Op de weg naar de finale werd door de latere winnaars eerst met 5-0 6-2 afgerekend met Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra. Tegen viervoudig seizoenwinnaar Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar moest er daarna flink aan worden getrokken. Na spellen gelijk timmerden Van der Schoot en Kootstra er lustig op los naar 4-2. Een zitbal van Steenstra voor de aansluiting was het laatste wapenfeit. Na de 5-4 6-2 winst mocht het toekijken wie de tegenstander werd in de eindstrijd.
Gewaarschuwd
In de eerste omloop tegen Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema waren Van der Bos, Triemstra en Zijlstra gewaarschuwd na de opgelopen zeperd in Harlingen. Werd in de havenstad met 5-5 6-6 verloren, trio Tuinenga werd nu met 5-2 6-6 richting douche gestuurd. In de tweede omloop werd met 5-4 6-4 afgerekend met Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar. De laatste fungeerde alleen als voor minst opslager. Leijenaar heeft last van zijn arm en laat om die reden een paar d.e.l. partijen schieten. Maar met Van Zwieten achter in het perk bood het ook de nodige tegenstand. Na twee spellen gelijk stoomden Van der Bos door naar de overwinning.
In de halve eindstrijd denderden de ‘Oranjes’ met 5-1 6-4 over partuur Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra heen.
Uitslag
1. Marten Bergsma, Kees van der Schoot, Hendrik Kootstra (K)
2. Gerd Anne van der Bos, Taeke Triemstra, Erwin Zijlstra
3. Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde, Riemer Hoekstra

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *