Soorten- & Slootjesdag en excursies in Leeuwarder bos

Op zondag 11 juni organiseert het Natuurmuseum Fryslân de jaarlijkse Soortendag in het Leeuwarder bos. Op deze dag gaan deskundigen samen met het publiek op zoek naar nieuwe soorten planten en dieren.

Ook dit jaar is er weer een samenwerking met IVN afdeling Leeuwarden eo, die elk jaar een Slootjesdag houdt. Kinderen worden daarbij uitgedaagd om echte slootjesexperts te worden.

Daarnaast wordt er veel onderzoek in het Leeuwarder bos verricht, waardoor er meer en meer bekend wordt over de aanwezige flora en fauna. De Soortendag draagt bij aan deze grootschalige inventarisatie van het bos. Alle waarnemingen worden doorgegeven op Waarneming.nl. Zo weten we dat er inmiddels ruim 3000 verschillende soorten planten en dieren in het bos leven.

De hele dag door vinden er excursies plaats. Onder begeleiding van deskundigen gaan deelnemers op zoek naar onder andere vogels, insecten en spinnen. Ook is er voor een beperkt aantal deelnemers een kano excursie waarbij de sloten in het bos worden verkend.

Praktisch
De Soorten- en Slootjesdag vindt plaats op zondag 11 juni tussen 10:00 en 17:00 uur. Centrale punt is Rustpunt-Buitencentrum Leeuwarder bos. Deze is te vinden op vijftig meter van de kruising Havanklaan en Vierhuisterweg. Vanaf hier zullen ook de excursies vertrekken. Parkeren met de auto is alleen mogelijk op het parkeerterrein Leeuwarder bos in de bocht van de Havanklaan.

Alle activiteiten zijn gratis. Voor meer informatie zie www.natuurmuseumfryslan.nl en www.ivn.nl/slootjesdagen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *