Piet Paulusmabrug geopend door familie in Harlingen

© Omroep Zilt, Lennard Geerts

Harlingers kunnen sinds donderdag over de Piet Paulusmabrug. De gemeente wilde de overleden weerman gedenken, op een plek die belangrijk was voor hem.

Voor de familie van Piet was de opening van de brug een speciaal moment. “Ik kwam hier net aan, direct kippenvel”, vertelt dochter Martsje Paulusma. “We vinden dit fantastisch, hier zijn we heel trots op.”
De gemeente Harlingen wilde de weerman, die vorig jaar overleed aan kanker, in de stad gedenken, zegt burgemeester Ina Sjerps. “Het was een bekende Harlinger, maar ook een bekende Fries en Nederlander. En vooral een heel fijn mens, die zich heel erg heeft ingezet voor Harlingen, Fryslân, kleine initiatieven en voor zijn gezin.”

Samen met de familie werd gezocht naar een geschikte plek. Het werd een brug over de Boalserterfeart, waar de weerman jarenlang aan woonde. “En de Elfstedenroute natuurlijk”, zegt Paulusma.


© Omroep Zilt, Lennard Geerts

Elfstedenroute
“Als het heel mooi weer was geweest, waren we met de boot gekomen en er meteen even onderdoor gegaan.”, lacht Paulusma. “Dat gaan we ook zeker doen. En fietsen, lopen en het liefst schaatsen.”
Komt er dan toch eindelijk weer een Elfstedentocht, zoals Piet vaak voorspelde, dan zal de brug volstaan. “Dan kan je hier, op de Piet Paulusmabrug, kijken naar alle schaatsers die eronder door komen.” voegt Sjerps daar aan toe.

Fotobijschrift: Piet Paulusmabrug © Omroep Zilt, Lennard Geerts

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *