PC woensdag naar nieuw tijdstip en op twee locaties

Foto: Johan Span

De Permanente Commissie heeft, vanwege de weersverwachting, met pijn in het hart een aantal besluiten moeten nemen. De 170e PC vindt plaats op twee locaties: it Sjûkelân en de sportvelden aan de Hertog van Saxenlaan.

Met de verwachte weersomstandigheden van woensdag, regen en eventueel hagel, heeft de PC commissie doen besluiten het pc-programma om te zetten. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur en er wordt op twee locaties gespeeld. Naast het Sjûkelân wordt ook op de voetbalvelden aan de Hertog van Saxenlaan gekaatst.
De wedstrijd begint op beide locaties om 12:00 uur. Het weer, met name de hoeveelheid regen die voorspeld wordt, is de belangrijkste reden. Bovendien hangt er onweer in de lucht. Dat was in 2019 al eens reden geweest om it Sjûkelân te ontruimen. Bovendien kan het speelveld met zulke hoeveelheden water geen vijftien kaatspartijen aan.
Wat het kaatsen betreft, het is en blijft het allerbelangrijkste op deze dag:
– De parturen 1 tot en met 4 kaatsen vanaf 12:00 uur op it Sjûkelân
– De parturen 5 tot en met 16 kaatsen vanaf 12:00 uur op de sportvelden
– Alle wedstrijden in de eerste omloop gaan op hetzelfde moment los
– De parturen 5 tot en 8 kaatsen de tweede omloop op it Sjûkelân
– De parturen 9 tot en met 16 kaatsen ook de tweede omloop op de sportvelden
De receptie in de Koornbeurs in Franeker begint om 10 uur. It Sjûkelân gaat om 11:30 uur open voor publiek. Er is geen rijtoer door de stad.
De pc-commissie wil hiermee voorkomen dat de toestanden op eerdere ‘verregende pc’s’ niet weer plaatsvinden. In 2019 werd de pc 1 ½ uur stilgelegd wegens dreigend onweer en moest het publiek het Sjûkelân verlaten.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *