Negen dagen geen treinen tussen Akkrum en Leeuwarden: “We vervangen 14.000 houten balken”

© Omroep Leeuwarden

Vanaf zaterdag rijden er negen dagen lang geen treinen tussen Akkrum en Leeuwarden. Reizigers hebben die periode te maken met zo’n 30 minuten extra reistijd, omdat er bussen worden ingezet.

Van 26 augustus tot en met 3 september worden tussen Akkrum en Leeuwarden onderdelen van het spoor vernieuwd. Dat vertelt Coen van Kranenburg van ProRail. “Het belangrijkste werk dat we gaan doen is over tien kilometer de dwarsliggers vervangen. Dat is noodzakelijk onderhoudswerk.” Daarnaast wordt aan de bovenleiding gewerkt.
“Er liggen nu nog houten balken, om de 70 centimeter”, legt de woordvoerder uit. “Dat worden betonnen balken. Het zijn er 14.000 die we moeten vervangen de komende negen dagen.”

Duurzaamheid
“Beton is uiteindelijk duurzamer, het gaat langer mee.” Het betekent volgens Van Kranenburg dat er in de toekomst minder vaak onderhoud nodig zal zijn. “Het betekent ook dat je de reiziger minder vaak hoeft te plagen.”
De intercity tussen Akkrum en Zwolle maakt de komende dagen een extra stop op station Wolvega, omdat de sprinter niet kan rijden. Verder zet de NS dus bussen in: een stopbus tussen, Grou-Jirnsum en Leeuwarden, en een snelbus tussen Akkrum en Leeuwarden.

Van Kranenburg raadt reizigers aan de reisplanner in de gaten te houden. “Om te kijken hoe je alternatief kunt reizen.” Het werkt vindt nu plaats, omdat voor veel mensen de vakantie na 3 september afgelopen is.
De komende dagen zullen reizigers dus hinder ervaren van de werkzaamheden, zegt Van Kranenburg. “Maar het dient wel een goed doel.”

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *