Groep 6/7/8 A van basisschool de Oldenije: Gezondste klas van de gemeente Leeuwarden

Groep 6/7/8 A van basisschool de Oldenije is uitgeroepen tot Gezondste klas van de gemeente Leeuwarden!

De prijs? Een kookworkshop van Mama Mascha! Afgelopen maandag maakten de kinderen onder begeleiding een heerlijke, gezonde pasta met veel verse groenten. De winnende klas had een leuke, creatieve video ingezonden waarin duidelijk werd dat zij super gezond bezig zijn op school. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de klas haar eigen groentes kweekt en dat er elke ochtend wordt gevraagd hoe iedereen zich voelt.

Gezondste klas van Leeuwarden
Naast dat de winnende klas eigen groentes kweekt op het schoolplein en aandacht heeft voor mentale gezondheid, drinken zij ook veelal kraanwater en worden er veel boeken gelezen. Een terechte winnaar. Wethouder Nathalie Kramers: “We zijn blij met alle basisschoolklassen die aandacht besteden aan het maken van gezonde keuzes. En wij hopen dat een wedstrijd zoals deze andere klassen inspireert hetzelfde te doen!”


© Gemeente Leeuwarden

Wedstrijd om gezonde keuzes aan te moedigen
Om klassen extra aan te moedigen gezonde keuzes te maken, heeft de gemeente de ‘Gezondste klas van de Gemeente Leeuwarden’ in het leven geroepen. Na het plaatsen van de oproep om mee te doen aan de wedstrijd, zijn er meerdere aanmeldingen binnengekomen bij de gemeente. Alle inzendingen waren van erg hoge kwaliteit.

Opgroeien in een gezonde omgeving
De Gezondste klas van Leeuwarden is georganiseerd vanuit het JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Gemeente Leeuwarden is sinds 2015 een JOGG-gemeente. Samen met lokale partners zetten zij zich in om alle kinderen in Leeuwarden op te laten groeien in een gezonde omgeving.


© Gemeente Leeuwarden

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *