Regenachtig en koud Harddraverspark de d.e.l. partij in Dokkum.

Foto: Johan Span

Gert Anne van der Bos (K), Renze Hiemstra en Hendrik Kootstra wonnen op een regenachtig en koud Harddraverspark de d.e.l. partij in Dokkum. In de finale werden Patrick van Dellen, Kees van der Schoot en Jorrit Osinga met 5-4 6-2 verslagen.

Geen cadeautjes
‘De finale’ op het Harddraverspark in Dokkum werd al in de eerste omloop gespeeld tussen de op papier twee sterkste formaties. Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra, René de Haan tegen Gert Anne van der Bos, Renze Hiemstra en Hendrik Kootstra. Bij winst van trio Steenstra lag daarna de weg open voor Taeke Triemstra om zich tot beste kaatser aller tijden te kronen. En dat uitgerekend tegen ‘zijn boezemvriend in de vrije formatie Gert Anne van der Bos’.
Maar cadeautjes worden (ook) bij het kaatsen niet uitgedeeld. Zelfs niet als het om eeuwige roem gaat.
Onder impulsen van een sterk opslaande van der Bos moesten Steenstra, Triemstra en de Haan na een 2-2 gelijke stand het hoofd buigen. Van der Bos velde daarna het vonnis over Triemstra c.s. met een zitbal naar 4-2. Kootstra timmerde daarna twee keer de bal ‘op zes’ over de boven naar de 5-2 6-4 winst.
In de tweede omloop walste trio van der Bos met 5-1 6-2 over Johannes van der Veen, Steven Koster en Riemer Hoekstra heen naar een plek in de finale.

Tegenstander in de finale was het partuur Patrick van Dellen (koning van afgelopen seizoen), Kees van der Schoot en Jorrit Osinga. In de eerste omloop wonnen de premiewinnaars maar moeizaam met 5-4 6-4 van Paul Dijkstra, Jorn Lars van Beem, Rick Minnesma. De laatsten deden zichzelf vooral in de beginfase te kort. In de halve finale werd trio Menno van Zwieten, Gerben de Boer en Pieter Jan Leijenaar met 5-2 6-2 soeverein opzij gezet.

Finale

Foto: Johan Span

Van der Bos c.s. gingen als groot favoriet de finale in, maar konden deze maar moeilijk waar maken. Wel werd een vlotte 3-1 voorsprong genomen, maar Kees van de Schoot knalde de bal over de boven op 3-2 6-6 naar drie eersten gelijk. Van Dellen c.s. kwamen daarna op een 4-3 voorsprong. Hiemstra hield zijn partuur in de race door op 6-6 de bal over de boven te slaan naar evenwicht op de telegraaf. Een misser van de koning van afgelopen seizoen op 4-4 6-6 deed zijn partuur de das om. Op 5-4 6-2 had Hiemstra weinig problemen om de kleine kaats te verzilveren.

Nieuwe kansen
Zondag wordt de kaatsklassieker de Rengersdag op sportpark Sonnenborgh in Leeuwarden gekaatst. Voor Taeke Triemstra andermaal een kans om zich tot beste kaatser aller tijden te kronen. Een derde prijs (1 punt) is voldoende om Piet Jetze Faber te onttronen.

Uitslag:
1. Gert Anne van der Bos, Renze Hiemstra, Hendrik Kootstra
2. Patrick van Dellen, Kees van der Schoot, Jorrit Osinga
3. Menno van Zwieten, Gerben de Boer, Pieter Jan Leijenaar

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *