Geen Arriva-treinen tussen Leeuwarden en Groningen

Er rijden vandaag geen treinen van Arriva in Fryslân en een deel van Groningen. Daardoor moeten reizigers die normaal gesproken met het vervoersbedrijf reizen rekening houden met een langere reistijd. Bussen rijden vandaag wel gewoon.


De stakingen hebben niet alleen gevolgen voor mensen die binnen de provincie met het vervoersbedrijf reizen, maar ook voor reizigers tussen Leeuwarden en Groningen. Deze treinen rijden niet en er is ook geen directe buslijn tussen deze steden.
“Ik zou met de trein, maar hij rijdt niet”, zegt een reiziger die naar Harlingen moet. Hij staat in Leeuwarden en was niet op de hoogte van de staking. “Ik kijk iedere avond het nieuws en ’s ochtends heb ik het er ook nog voor, maar nee. Geen idee.”

Nieuwe stakingen
De werkgevers en vakbonden zijn het niet eens over de zaken als de hoogte van de loonsverhoging voor 2023. “Mensen kunnen door de hoge inflatie amper meer rondkomen en door personeelstekort en hoog ziekteverzuim is de werkdruk torenhoog. Daar moet snel wat aan worden gedaan”, zegt FNV-bestuurder Edwin Kuiper.

Volgende week zijn er opnieuw stakingen. Er zullen dan de hele week geen Arriva-treinen rijden.

© Omrop Fryslân

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *