Aris laat zich thuis tegen Landstede Zwolle verrassen

Afgelopen woensdag poetste Aris Leeuwarden de nare smaak van de tien nederlagen op rij tegen de Belgen weg. In de kwartfinale van de nationale beker, om het kampioenschap van Nederland, werd de eerste wedstrijd in een best off three tegen Landstede Zwolle met 101-98 gewonnen. Vrijdag draaide Zwolle de rollen om en nam met 76-80 revanche. Zondag is een derde wedstrijd noodzakelijk. Dan valt de beslissing in Zwolle.

 

Moraal
De moraal bij de spelers van Aris Leeuwarden had er niet onder geleden na de tien nederlagen op rij tegen de Belgen. Sterker nog, de spelers stonden in aanloop naar de kwartfinale van de nationale play off tegen Hammers Landstede Zwolle extra op scherp. Voor de strijd om het nationaal kampioenschap kwam de wederopstanding dan ook op het juiste moment.
Woensdag jl. werd in Zwolle ‘de Hammers’, na een enerverend treffen tijdens een waar schuttersfestijn, met 98-101 verslagen. Vrijdag was de return in eigen Kalverdome. Ruim 35 minuten lang mocht Aris zich halvefinalist noemen. Daarna lieten de Friezen zich in de resterende ruim drie minuten de kaas van het brood eten. De Zwollenaren draaiden in de laatste 3 m. 20 sec. de rollen om en zegevierden.  De derde en beslissende wedstrijd wordt zondag in Zwolle gespeeld.

Furieus
De start van beide teams was furieus. Na de opening score van Landstede Zwolle brulde de Leeuwarder Leeuw de Friezen na een 12-0 run op voorsprong. Landstede antwoorde met een 0-10 run en was de stand weer in evenwicht. Na een alley-oop dunk van Shaquille Doorson na een assist van Tom Kubank werden alle trossen losgegooid. Met drietjes van Keevan Veinot, Tom Kubank en captain Tim Hoeve snelden de Friezen naar 27-16 na een kwart spelen.

Duurder
In het tweede kwart werden de puntjes duurder. Aris bleef nog wel steeds aan de goede kant van de score maar werd slordiger in de afwerking. Kaleb Warner mocht met nog ruim vijf minuten voor rust het verschil nog naar 33-23 schieten. Onder impulsen van de topscoorder bij Zwolle Duje Dukan (19 pnt.) werd de achtervolging ingezet. Met twee bommetjes in de laatste 30 seconden voor rust deed de buzzer beater van Roel van Overbeek de Leeuwarders extra pijn. Ruststand: 40-39.

Frustraties

Aris opende na rust wederom furieus met een lay-upje van Veinot en een bom van Kristinn Palsson. De IJslander liet daarna koelbloedig een lay-upje binnenvallen naar 54-45. Veinot stookte het vuurtje met een and 1 verder op naar 57-48. Aris stond op dat moment op de drempel van een plek in de halve finale. Bij de Zwollenaren liepen de frustraties op met een technische fout voor de bank en een van Ralf de Pachter. De Hanzestad bewoners leken dan ook rijp voor de slachtbank. Bij het ingaan van het laatste kwart stond de deur voor de halve finale nog steeds wagenwijd open bij een 61-54 voorsprong.

Desastreus
Het laatste kwart verliep echter desastreus voor de Friezen. Boy van der Vuurst opende het bal voor Landstede dat via een 0-7 run langszij kwam: 61-61. Een verder vrij onzichtbare Jason Dourisseau vuurde zijn enige maar o zo belangrijke bommetje af. Veinot tilde het verschil nog weer naar 66-61, maar daarna was het Zwolle die de lakens in de laatste drie minuten uitdeelde. De Pachter bracht Zwolle vanaf de vrije worplijn langszij en Dukan zette zijn team met een and 1 op het juiste spoor. Aris werd, nadat het lange tijd op voorsprong stond, uiteindelijk vanaf de vrije worplijn afgetroefd door Landstede Hammers met 76-80.
Kwartstanden: 27-16, 13-23, 21-15, 15-26.
Scores Aris Leeuwarden: Keevan Veinot 14, Kahron Ross 13, Kristinn Palsson 12, Shaquille Doorson 10, Kaleb Warner 9, Tim Hoeve 6, Jason Dourisseau 5, Tom Kubank 5, Reinder Brandsma 2.

Beide ploegen hebben nu een wedstrijd gewonnen. Zondag is de alles beslissende en derde wedstrijd noodzakelijk voor een plek in de halve finale tegen ZZ Leiden. Deze halve finalewedstrijden reeks wordt in een best off five gespeeld op 10 – 12 – 14 – (16 -18) mei met thuisvoordeel voor Leiden.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *