Yanick van Osch is eerste aanwinst van Cambuur voor komend seizoen

SC Cambuur neemt Yanick van Osch over van Fortuna Sittard. De keeper, die een aflopend contract had in Sittard, tekent voor drie jaar in Leeuwarden.

Het is de eerste nieuwe speler die Cambuur vastlegt voor het nieuwe seizoen. Van Osch is 26 jaar en doorliep de jeugdopleiding van PSV. Daar brak hij niet door, waarna hij de overstap maakte naar Fortuna Sittard.
Daar werkte hij samen met Sjors Ultee, de huidige trainer van Cambuur. Onder Ultee was Van Osch de eerste doelman in Sittard. Nadat de trainer aan het begin van het afgelopen seizoen werd ontslagen, raakte Van Osch zijn basisplaats kwijt.
De nieuwe technisch directeur van Cambuur, Etiënne Reijnen, is blij met de komst van Van Osch: “We denken dat hij goed bij de club gaat passen. Hij kwam hier binnen en wilde gelijk alles zien. Het is een goeie prof.”
Met de komst van Van Osch hebben de Leeuwarders voor het volgende seizoen twee doelmannen onder contract. Brett Minnema is de andere. Hij maakte twee weken geleden zijn eredivisiedebuut in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Foto: Yanick van Osch © Fortuna Sittard

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *