Wereldtop aan start schaatsshow De Zilveren Bal

Op woensdagavond 8 maart staat de absolute wereldtop aan de start van De Zilveren Bal. O.a. olympisch kampioene Erin Jackson, Miho Takagi, Femke Kok, Yuma Murakami, Dione Voskamp en Hein Otterspeer staan aan de start van ‘s werelds snelste schaatsshow.

 

Zevende editie
Het is alweer de zevende editie van het sprintersbal. Toernooidirecteur Jan Ykema: “In 2016 vond de eerste editie plaats. In de jaren daarna is het toernooi erg gegroeid en de komende editie hebben we daar nog een schepje bovenop gedaan. We staan aan de vooravond van een bijzondere editie kan ik beloven”. Ykema vervolgt: “In 2020 en 2022 hebben we veel last gehad van corona. We hopen woensdag 8 maart weer heel veel mensen in de Elfstedenhal te verwelkomen”.

Internationaal deelnemersveld
Het deelnemersveld is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend te noemen. Zo staat olympische kampioene Erin Jackson aan de start en de beide ambassadrices Femke Kok en Dione Voskamp. Ook aan de start de olympisch kampioene van de 1000 meter Miho Takagi.
Bij de heren staat ook titelverdediger Bjørn Magnussen aan de start die de laatste editie won. “Er doen 24 internationale schaatsers mee uit zeven verschillende landen” verteld Ykema.

SKA De Zilveren Bal Junioren
Op dinsdag 7 maart, vindt het juniorentoernooi van De Zilveren Bal plaats. Er doen 120 jeugdschaatsers mee waaronder 36 talenten van de Sven Kramer Academy. De schaatsers die het podium halen tijdens het juniorentoernooi mogen een dag later meedoen aan het hoofdtoernooi. SKA De Zilveren Bal Junioren is gratis te bezoeken.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *