Vrouw (33) uit gemeente Leeuwarden zwaargewond bij busongeluk Berltsum

© AS Media

Een van de mensen die dinsdagmiddag zwaargewond raakte bij het busongeluk op de N383 bij Berltsum, is een 33-jarige vrouw uit de gemeente Leeuwarden. Zij was de chauffeur van het taxibusje dat op de lijnbus 70 van Arriva botste. Daarbij raakten veertien mensen gewond, van wie vier ernstig.


Ook de andere passagiers van het taxibusje, twee kinderen in de basisschoolleeftijd, raakten zwaargewond. Bij taxibedrijf Dorenbos is de impact dan ook groot, vertelt een woordvoerder. “Voor een bedrijf dat dagelijks bezig is met leerlingenvervoer is dit natuurlijk ingeslagen als een bom. Op dit moment zijn onze gedachten bij de chauffeur en de twee kinderen die nog in het ziekenhuis liggen.”

‘Met de schrik vrij’
Volgens de politie was de buschauffeur een 59-jarige man uit de gemeente Smallingerland. “Onze buschauffeur op lijnbus 70 zat bekneld in de bus en is bevrijd”, laat een woordvoerder van Arriva weten. “Hij is gisteren naar een ziekenhuis gebracht en onderzocht. Hij is met de schrik vrijgekomen. We leven mee met hem en hopen op een goede afloop voor de gewonde personen.”
Het COA bevestigt dat negen mensen die in de bus zaten, bewoners zijn van het AZC in Sint Anne. “Eén daarvan is bij het ongeval zwaar gewond geraakt. Dat heeft natuurlijk een grote impact, niet alleen op de passagiers in de bus maar ook op de andere bewoners en onze medewerkers.”

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *