Trio Steenstra, Hiemstra en Wassenaar ook sterksten in Beetgum

Foto: Johan Span

Trio Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar beheersen dit seizoen de vrije formatie wedstrijden. Op de kaatsklassieker de Van Aismadagen in Beetgum sloeg het drietal zich zondag voor de achtste keer in de kransen.

 

Er staat dit seizoen even geen maat op het trio Tjisse Steenstra (Beetgum), Renze Hiemstra (Deinum) en Hans Wassenaar (Beetgum). Op de zondag editie van de Van Aismadagen sloeg het drietal zich voor de achtste keer dit seizoen in de kransen. En dat met slechts vier eerste tegen in drie partijen.
De na dit seizoen afscheid nemende koning Hans Wassenaar werd door de organisatie ’s morgens als een vorst binnengehaald. Een rondje om het veld met zijn gezin in een open landauer door een paard getrokken. Wassenaar mocht zes uur later samen met Hiemstra en Steenstra weer ‘koninklijk’ naar huis terug maar dan op de gewonnen fietsen.
Mooi
De winnaars stonden met nummer elf natuurlijk ook mooi in de lijst. Tegen Auke Boomsma, Tjerk Elsinga en Jan-Tymen Eisma werd moeiteloos met 5-1 6-4 afgerekend. In de tweede omloop tegen Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma werd een snelle twee spellen voorsprong genomen. Onder impulsen van Bouma kwamen zij naar 4-2 terug waarna Hoekstra zijn eigen glazen ingooide: 5-2 6-0. Met een stand nummer plaatste het zich voor de finale.

Verrassing
Tegenstander daarin was het verrassend tot de eindstrijd doorgedrongen trio Peter van Zuiden, Gerben de Boer en Willem Heeringa. In de eerste omloop had trio van zuiden weinig moeite met Jelle Attema c.s.: 5-0 6-2. De verrassing was daarna in de tweede omloop met de winst op drievoudig seizoenwinnaar partuur Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar. Van Zwieten c.s. hadden na een sterk optreden daarvoor met partuur Marten Bergsma, Jorn Lars van Beem en Hendrik Kootstra afgerekend: 5-2 6-4.
Tegen trio van Zuiden bakten ze er weinig meer van, al moet gezegd dat het ook werd afgedwongen. Na een zitbal van Van Zuiden op 4-2 6-0 sloeg de deur dicht bij van Zwieten. De halve finale werd veilig gesteld op 5-2 6-2.
Halve finale
In de halve finale trof het als tegenstander partuur Steven Koster, Kees van der Schoot en Rick Minnesma. Koster c.s. hadden daarvoor een niet geheel okselfris trio Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra verslagen. Triemstra (rug) en van der Bos (Scheenbeen) kampen nog met de naweeën van de opgelopen blessures in Morra. Een bijna foutloos optreden van Koster c.s. bracht hun de verdiende 5-4 6-4 overwinning. Trio van Zuiden nam een rappe 4-1 voorsprong tegen Koster c.s. die op 5-2 6-6 de juiste richting niet kon vinden.

Nachtkaars
Voor het publiek zijn verrassingen op een kaatsklassieker doorgaans om van te smullen. De schaduwkant is dat de finale dan wel eens eenzijdig kan verlopen en als een nachtkaars uit kan gaan. En zeker ook als je, zoals trio Van Zuiden, de Boer en Heeringa, dit seizoen op de heren hoofdklas nog niets hebt gewonnen en als klap op de vuurpijl tegenstander en reuzendoder trio Steenstra, Hiemstra en Wassenaar als tegenstander treft.  Binnen 26 minuten was het pleit dan ook beslecht.
Een cadeautje van Steenstra op 1-0 en 4-6 was het enige lichtpunt naar 1-1. Met nog slechts 6 punten tegen sloegen Steenstra, Hiemstra en Wassenaar zich in de kransen en op de fiets naar huis terug.
Uitslag
1. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra, Hans Wassenaar (K)
2. Peter van Zuiden, Gerben de boer, Willem Heeringa
3. Steven Koster, Kees van der Schoot, Rick Minnesma

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *