Treinverkeer Noord-Nederland waarschijnlijk vandaag niet meer opgestart

Station Leeuwarden

De kans dat het treinverkeer in het noorden van het land weer wordt opgestart is klein, laat een woordvoerder van de NS weten. “We zien nog veel bomen en takken omwaaien. We nemen geen risico’s op het spoor met de bovenleiding. Maar zelfs op de trajecten zonder bovenleiding is het verkeer stilgelegd”, zegt hij.

“Het gaat nog een tijd duren want ProRail moet eerst de schade opmaken en alle trajecten controleren. Daarna wordt het verkeer langzaam weer opgestart, de kans is groot dat dat vandaag niet meer gebeurt”, aldus de woordvoerder van de NS.

De NS is ook pas laat geconfronteerd met de zwaarte van de storm. “Gisteravond hadden we al wel besloten om Noord-Holland af te koppelen, zodat verstoringen geen invloed zouden hebben op de rest van het land. Dat betekende in praktijk dat de intercity naar Den Helder niet verder zou gaan dan Alkmaar.” Volgens de woordvoerder lagen er andere scenario’s voor als het erger werd, “maar je wilt niet op voorhand al te grote ingrepen doen waar de reizigers last van hebben. Je kent de verhalen van stormen die meevielen waarbij het treinverkeer uit voorzorg was stilgelegd. Daar krijg je ook kritiek op.”

Toen vanochtend bleek dat het stormgebied groter werd, is tegen 08.00 uur besloten het treinverkeer geleidelijk stil te leggen in Noord-Holland en Flevoland. Rond 10.00 uur is dat uitgebreid naar heel Noord-Nederland.

Bron: NOS

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *