Tijdelijke overlooplocatie aanmeldcentrum Ter Apel in WTC complex

Het WTC in Leeuwarden wordt weer ingericht als opvanglocatie voor maximaal 250 vluchtelingen. Reden daarvoor is de grote druk op de opvang in Ter Apel. Daar dreigen opnieuw mensen buiten te moeten slapen.


De gemeente Leeuwarden heeft daarom besloten om het WTC in te richten als zogenoemde ‘overlooplocatie’. Als de situatie in Ter Apel niet houdbaar is, kunnen de vluchtelingen in het WTC terecht. De vluchtelingen verblijven dan voor korte tijd in Leeuwarden.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat er vluchtelingen in het WTC opgevangen worden. Tot het najaar verbleven er vorig jaar ook al mensen.
De huurovereenkomst tussen de gemeente Leeuwarden en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) liep op 1 november 2022 af. Daarom moesten vluchtelingen die daar toen nog zaten, naar andere locaties.
De situatie in het WTC was toen volgens verschillende organisaties, zoals VluchtelingenWerk en UNICEF, erg slecht. Er was geen privacy, geen daglicht en de leefomstandigheden zouden er slecht zijn voor kinderen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *