Steenstra, Hiemstra en Wassenaar winnen generale PC

Foto: Johan Span

Evenals afgelopen seizoen wonnen Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar in Arum de generale van de PC. Met zes vrije formatie zeges dit seizoen achter hun naam starten de blauwen woensdag als groot favoriet voor de 170ste PC. Ilse Tuinenga, Anna Monfils en Marit Zeinstra heersen bij de dames.

 

Na de wanten controle mochten alle spelers en speelsters met een goedgekeurde want de arena in Arum betreden. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar sloegen zich op de generale voor de PC zondag voor de zesde keer in de kransen. ‘De generale van de PC winnen, is de PC niet winnen’. Deze uitspraak werd ook afgelopen jaar gelogenstraft nadat trio Steenstra daarna ook de PC wist te winnen.
In de finale op het biljart kaken in Arum, ontsierd door de keiharde muziek uit de tent, werd trio Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar met 5-26-4 verslagen. Bij de dames heerst trio Ilse Tuinenga, Anna Monfils en Marrit Zeinstra dit seizoen en sloegen zich in Arum voor de vijfde keer in de kransen.
Trio Steenstra prolongeerde daarmee de zege van afgelopen jaar met Steenstra andermaal als koning. Na de 5-2 voorsprong in de eerste omloop was het voor de latere winnaars nog even billenknijpen. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Evert Pieter Tolsma kwamen terug naar 5-4. Renze Hiemstra deelde de genadeklap uit op 5-4 6-6 met een bovenslag.

wanten controle

Clash
Na de reguliere 5-3 6-6 winst op Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra, volgde in de halve eindstrijd de clash tegen Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra. Het werd een boeiend gevecht dat alle kanten op kon. Na drie eersten gelijk nam trio van der Bos een eerst voorsprong door een misser van Steenstra. Dat overkwam van der Bos een eerst later en stonden partijen weer op gelijke hoogte. Renze Hiemstra knalde de bal over de boven naar de vijf eersten. Taeke Triemstra herhaalde dat trucje en was er weer evenwicht. Na een misser van de Mantgumer opslager op 5-5 2-6 was de volgende hobbel in de finale trio Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar.
Van Zwieten c.s. hadden in de eerste omloop met 5-3 6-0 afgerekend tegen Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra. Tegen de winnaars van een dag eerder in Sexbierum, Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra, kwam het massaal toegestroomde publiek volledig aan zijn trekken. De bordjes werden om-en-om verdeeld tot twee spellen gelijk. Op 4-4 6-4 kon Kootstra de kaats niet passeren waarna van Popta met een bovenslag de finale veilig stelde.
Finale
Na een 1-0 en 2-1 voorsprong voor van Zwieten c.s. draaiden de rollen volledig om. Eerst vuurde Steenstra op 2-2 6-6 een onverwerkbaar projectiel af. Na een schoon eerst (6-0), voer Hiemstra met een bovenslag op 4-2 6-6 zijn partuur naar veilige haven. Met deze 5-2 6-4 zege in Arum presenteert trio Steenstra, Hiemstra en Wassenaar zich als groot favoriet voor de eindzege op de 170ste PC van a.s. woensdag.
Uitslag
1. Tjisse Steenstra (K), Renze Hiemstra, Hans Wassenaar
2. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta, Pieter Jan Leijenaar
3. Gert Anne van der Bos, Take Triemstra, Erwin Zijlstra

Dames hoofdklas

De dames speelden in Arum in twee poeltjes van drie in vrije formatie. Van de zes vrije formatie wedstrijden dit seizoen behaalden Ilse Tuinenga, Anna Monfils en Marit Zeinstra hun vijfde overwinning. Zeinstra was vanmorgen geland op Schiphol en direct doorgereden naar Arum om daar haar negende krans in dit seizoen ‘even op te halen’. In de finale werd trio Annet de Haan, Iris Oosterbaan (ingevallen voor Louise Krol) en Sjanet Wijnia met 5-2 6-4 verslagen. Na de 1-2 voorsprong voor de Haan c.s. was het er-op-en-er-over.
Uitslag
1. Ilse Tuinenga (K), Anna Monfils, Marrit Zeinstra
2. Annet de Haan, Iris Oosterbaan, Sjanet Wijnia.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *