Spoorbrug bij Leeuwarden al tien keer onterecht in storing: ProRail neemt tijdelijke maatregel

Spoorbrug Van Harinxmakanaal © Omrop Fryslân

Spoorbeheerder ProRail heeft maatregelen genomen vanwege de problemen met de spoorbrug over het Van Harinxmakanaal bij Leeuwarden. De brug was dit jaar al tien keer onterecht in storing.

De storingen komen door een sensor die een verkeerd signaal afgeeft, zegt ProRail. De sensor gaf aan dat er olie weglekte, maar dat was niet zo.
ProRail heeft er nu voor gezorgd dat de sensor de bediening van de brug niet meer in de war brengt. Een tweede sensor meldt het nu als er toch olie lekt.

Slechts drie monteurs
Door de eerdere storingen kon de brug niet eerder weer bediend worden dan dat er een ‘bevoegd’ monteur een kijkje had genomen. Daar zijn er in heel Nederland maar drie van, zegt ProRail, en die zijn dus niet altijd in de buurt.
Mocht er wel weer een storing zijn, dan heeft ProRail de opdracht om die binnen 110 minuten te verhelpen. “Tot nu toe lukt dat steeds”, zegt Mirjam de Witte van ProRail.

Elke brug is anders
Maar het liefst heeft ze helemaal geen storingen meer. “Dit is namelijk heel vervelend. Maar we moeten bij iedere brug weer kijken wat er precies aan de hand is, iedere brug is weer anders.”
Het aanbrengen van een tweede sensor is een tijdelijke maatregel. “We blijven de brug in de gaten houden, om er zo achter te komen waarom-ie nou in storing gaat. Hopelijk kunnen we zo ook tot een definitieve oplossing.”

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *