SC Cambuur heeft Alex Bangura erbij tegen FC Emmen ondanks transferperikelen

Alex Bangura © Dijks Media

Zoals het nu staat, begint SC Cambuur met Alex Bangura aan de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag komt FC Emmen op bezoek in Leeuwarden.DOOR ANDOR FABER

Dat Bangura erbij is, is niet vanzelfsprekend. De linkerverdediger is bezig met een overstap naar een andere club. Om die reden deed hij afgelopen vrijdag niet mee in de laatste oefenwedstrijd van Cambuur.

“Beste linksback”
Vorige week is de afspraak gemaakt dat hij ‘gewoon’ in actie kan komen tegen FC Emmen als hij nog niet verkocht zou zijn. En dus rekent Sjors Ultee op hem. Maar: “Als er een mooi bod binnenkomt, kan het voor de club reden zijn om erop in te gaan”, zegt de Cambuurtrainer.
“Op dit moment is hij speler van Cambuur en gaat hij morgen gewoon spelen. Alex is de beste linksback in de eerste divisie. Als ik hem kan opstellen, stel ik hem op.”

Miljoen euro
Je zou ook kunnen zeggen: Cambuur kan Bangura beter niet opstellen. Want als hij geblesseerd raakt, kan de club hem niet meer verkopen en loopt het misschien wel een miljoen euro mis. Maar daar gaan ze bij de club dus niet vanuit.
Dat de 24-jarige verdediger zich misschien inhoudt in de duels, gaat er bij Ultee niet in: “Ik zie geen enkele terughoudendheid als ik hem zie trainen. Hij kan niet eens spelen met de handrem erop.”
Gabi Caschili en Vincent Pichel ontbreken vrijdag bij Cambuur voor het duel met FC Emmen. Het tweetal is geblesseerd.


Sjors Ultee © Dijks Media

Opstelling
De opstelling van Cambuur ligt voor een groot deel wel vast. De spits is nog wel een positie waarbij de concurrentie groot is. Roberts Uldrikis lijkt vrijdag de voorkeur te krijgen boven Milan Smit, al wil Ultee dat niet bevestigen.
De coach is blij met beide aanvallers. “Feyenoord was vorig jaar een goed voorbeeld. Die werden kampioen met twee spitsen die het allebei fantastisch deden. Je hebt het ook nodig als je wilt presteren”, weet Ultee. “Uldrikis en Smit hebben beiden een heel goede voorbereiding gedraaid.”

FC Emmen
Tegenstander FC Emmen is net als Cambuur vorig jaar gedegradeerd uit de eredivisie. Er gingen ook bij de Drenten veel spelers weg en dus is het lastig om in te schatten hoe goed die ploeg is.
Ultee heeft dat ook, al heeft hij uiteraard wel beelden van Emmen gezien. “Ze hebben een grote en sterke spits, opkomende backs en met Maikel Kieftenbeld een middenvelder die graag uitzakt. Op detailniveau weet je echt wel dingen, maar het niveau inschatten is moeilijk.”

Na een voorbereiding van zes weken begint het vrijdag echt voor Cambuur. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen denkt iedere trainer dat zijn ploeg er klaar voor is. Zo ook Ultee.
Hij hoopt met Cambuur te kunnen strijden om promotie. “Dat wij een goede voorbereiding hebben gedraaid, durf ik wel te zeggen. We zijn geen polonaise gaan lopen van de goede uitslagen, maar met de manier van spelen en de energie in de ploeg ben ik heel blij.”

Omroep Leeuwarden
De wedstrijd tussen SC Cambuur en FC Emmen is vrijdag live te volgen bij Omroep Leeuwarden op de radio. 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *