VIDEO: Raad Leeuwarden nog niet akkoord met 17 miljoen euro voor 192 flexwoningen Spoordok

Het ontwerp van de flexwoningen © Gemeente Leeuwarden

De Leeuwarder gemeenteraad is woensdag nog niet akkoord gegaan met een krediet van ruim 17 miljoen euro voor flexwoningen in het Spoordokgebied.

De raad wil volgende week eerst nog in debat met het college over de plannen voor 192 flexwoningen op het eerdere Brada-terrein. Als de raad akkoord gaat, kunnen de eerste bewoners er eind dit jaar in.
De woningen zijn bedoeld voor Oekraïense vluchtelingen, statushouders en andere woningzoekenden die snel een huis nodig hebben. Dat gaat om bijvoorbeeld studenten, starters en mensen die gaan scheiden.
Iedere groep krijgt ruim zestig woningen toegewezen. Er zijn 48 woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens en 144 voor drie- en vierpersoonshuishoudens.

Voor tien jaar
De tijdelijke woningen zijn nodig, omdat er nu niet genoeg huisvesting is in Leeuwarden om onderdak te bieden aan alle groepen. Zo heeft Leeuwarden een opgave om 710 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren plus de huisvesting voor 373 statushouders.
De tijdelijke huizen kunnen er tien jaar staan. Daarna moet de grond beschikbaar komen voor andere huizen in het nieuwe Spoordokgebied. De bedoeling is om de units dan op andere plekken in Leeuwarden neer te zetten of te verkopen.

Raad wil meer informatie
Voordat de raad akkoord gaat met de miljoeneninvestering, wil die meer weten over de financiële risico’s op lange termijn en de milieueffecten, zoals de toestand van de bodem.

hiervoor

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *