Paulissen emotioneel na knappe overwinning Cambuur op RKC: “Het mocht ook wel een keer”

Middenvelder Mitchel Paulissen was emotioneel aan het einde van zijn laatste wedstrijd voor SC Cambuur. Hij neemt afscheid van de club uit Leeuwarden.

Paulissen speelde vier jaar lang voor Cambuur. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Paulissen een publiekswissel. Dat was niet zonder emotie.

“Ik voelde het al de hele dag. Ik hoopte dat het een mooie dag zou worden, ook voor de supporters. En voor het team, zodat we het goed konden afsluiten.”
Dat lukte. De laatste wedstrijd van het seizoen was de beste. Cambuur wint met 4-0 van RKC. “We hebben het mooi kunnen afsluiten”, zegt Paulissen. “Lekker weertje, en vier-nul. Dan komt het er even uit, van de afgelopen vier jaar.”

Cambuur-DNA
Cambuur heeft een dramatisch seizoen achter de rug. Van de 34 wedstrijden hebben de Leeuwarders vijf gewonnen, en ruim voor het einde van de competitie was al duidelijk dat de club zou degraderen.
Dat de laatste wedstrijd dan zo goed was, is bijna niet te begrijpen. Paulissen probeert het wel. “Kijk, zij spelen misschien een tandje minder, maar we hebben het zelf ook goed gedaan.”
“Ik denk dat we met veel jongens spelen die het Cambuur-DNA hebben. Niet heel goed voetbal, maar wel strijden voor elkaar. En dat je dan ziet dat David een goal maakt, dan vind ik fantastisch. Roberts scoort. En Milan. Het mocht ook wel een keer.”

Paulissen moet nu op zoek naar een nieuwe club. Maar eerst gaat hij op vakantie. Het was een zwaar seizoen, zegt hij. “We hebben veel verloren, dat neem je ook mee naar huis.”

Buitenland
Er zijn spelers die graag naar het buitenland willen. Is dat ook de ambitie van Paulissen, die uit Limburg komt?
“Ik heb hier vier jaar in het buitenland gespeeld”, lacht hij. “Ik sta daar redelijk open in. Het moet ergens zijn waar ik me goed bij voel. Daar ga ik de komende tijd rustig over nadenken. Het komt vast goed.”

Knappe overwinning
SC Cambuur heeft met een knappe overwinning afscheid genomen van de eredivisie. De Leeuwarders waren met maar liefst 4-0 te sterk voor RKC Waalwijk. Zelfs Robert Uldrikis, de Letse spits die het hele seizoen nog niet had gescoord, maakte een doelpunt.
Door de overwinning klimt Cambuur zelfs nog een plekje op de ranglijst. FC Groningen verloor namelijk met 0-5 van Sparta en daardoor is Cambuur zeventiende geworden en niet achttiende.


© Cambuur

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *