MCL enige Friese ziekenhuis waar over twee weken wordt gestaakt

Van de Friese ziekenhuizen doet alleen het MCL in Leeuwarden over twee weken mee aan de landelijke staking van ziekenhuismedewerkers. Dat meldt vakbond FNV.


Het MCL is het enige Friese ziekenhuis op een lijst van 64 locaties door het hele land. Nij Smellinghe (Drachten), Tjongerschans (Heerenveen) en Antonius (Sneek) staan er niet tussen.

Ziekenhuismedewerkers voeren actie voor een betere cao. Ze willen een hoger loon. Ook moet de werkdruk omlaag en willen de bonden dat medewerkers die met het openbaar vervoer reizen, alle reiskosten vergoed krijgen. De kilometervergoeding moet ook omhoog.

De actievoerders werken op donderdag 16 maart alsof het een zondag is. Dat betekent dat alleen spoedeisende zorg doorgaat.

Geen vertrouwen in werkgever
“We merken dat de boosheid onder medewerkers enorm is”, zegt FNV-bestuurder Elise Merlijn. “Vooral het vertrouwen in de werkgever krijgt een flinke deuk. De medewerkers voelen zich in de kou gezet. Het enige dat wordt gevraagd, is behoud van koopkracht en verlagen van de werkdruk.”

De stakingsdag begint om 8.00 uur. Gedurende de dag zijn er diverse activiteiten en toespraken van vakbondsbestuurders en ziekenhuismedewerkers.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *