KNMI schaalt op naar hoogste weeralarm: code rood vanwege storm Poly

Foto: KNMI

Het KNMI heeft voor het noordelijke deel van het land, inclusief Fryslân, code rood afgekondigd. Dat is het hoogst mogelijke weeralarm. Storm Poly trekt over het land en daarbij zijn zeer zware windstoten mogelijk.

Vooral aan de kust en in het IJsselmeergebied kunnen er windstoten tot 120 kilometer per uur voorkomen. Verder zullen de buien vanuit het zuidwesten toenemen en valt er veel regen.
Code rood geldt in onze provincie van 10.00 tot 14.00 uur. Van 14.00 tot 15.00 uur is code geel van kracht. Op de Waddeneilanden geldt code oranje.

Treinverkeer vanaf 9.30 uur stilgelegd
De NS legt vanaf 9.30 uur al het treinverkeer boven Amersfoort stil. Dit betekent dat er vanaf die tijd ook geen NS-treinen rijden in onze provincie. Vanaf 8.30 uur rijden er al geen treinen in Noord-Holland en Flevoland. Arriva heeft voorlopig niets bekendgemaakt over het eventueel stilleggen van de dienstregeling.
Rijkswaterstaat roept mensen op hun reis uit te stellen. Automobilisten met een caravan of lege aanhanger wordt geadviseerd niet de weg op te gaan in verband met zware windstoten.

Geen sneldienst naar Vlieland
Rederij Doeksen heeft aangekondigd dat er vanwege de harde wind geen sneldiensten varen van en naar Vlieland. De sneldienst van en naar Terschelling vaart voorlopig wel.
Omrin roept op om containers zo snel mogelijk na het legen weg te halen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *