Kijkdag archeologie Waagplein en Duurzame markt

Aanstaande zaterdag organiseert de gemeente Leeuwarden twee evenementen. De Duurzame markt in de hal van het gemeentehuis en de kijkdag van de archeologische vondsten op het Waagplein.

De kijkdag op het Waagplein is een unieke kans voor iedereen die meer te weten wil komen over de opgraving van de oude waag, de archeologische vondsten en de vergroening van het Waagplein. Na 11 februari gaan de werkzaamheden aan het Waagplein verder.

Tijdens de kijkdag is het bouwterrein toegankelijk voor publiek vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur, behalve tussen 12.00 en 13.00 uur. Bezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden. Er is om de 15 minuten een rondleiding per groep. Op die manier wil de gemeente zoveel mogelijk mensen de kans geven om de vondsten te bekijken en vragen te stellen. Er is een looproute en kinderen mogen onder begeleiding van een volwassene de bouwlocatie op. Ook buiten de bouwlocatie is de fundering van de oude waag goed te zien.

Duurzame markt
De markt zet lokale, duurzame ondernemers en hun producten in de spotlights. Ondernemers vertellen het verhaal achter hun circulaire producten. Alle producten zijn ook te koop op de Duurzame markt. Het thema van de Duurzame markt is dit keer ‘circulaire economie.’ Dit in kader van de landelijke week van de Circulaire Economie. Naast de bedrijven zijn er exposities, lezingen en workshops. Ook voor advies over energiesubsidies en hulp bij energie besparen zijn bezoekers bij de Duurzame markt aan het goede adres. Wethouder Evert Stellingwerf opent de markt om 13.00 uur. De Duurzame markt is open tot 17.00 uur.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *