KHN Leeuwarden pleit voor minder horeca in de stad in 2023

Er is te veel horeca in Fryslân. Dus kan het wel wat minder. Dat zegt Ton Eijer, de voorzitter van de Leeuwarder afdeling van Koninlijke Horeca Nederland (KHN).

Eijer, zelf eigenaar van het Leeuwarder café Skooters, legt uit wat het probleem is in de ogen van huidige ondernemers. “Het stukje taart voor mensen in de horeca wordt steeds kleiner. Het lijkt alsof in alle lege winkels een nieuw horecabedrijf komt.”

De horecabaas heeft zijn zorgen geuit in een overleg met burgemeester Sybrand Buma en wethouder Abel Reitsma. “Er komt steeds meer horeca bij, maar er komen niet meer mensen die uit eten gaan of die op stap gaan. Dus hebben wij de gemeente gevraagd om met ons mee te denken over hoe we dat misschien kunnen beperken.”

Natuurlijk staat het iedereen vrij om een eigen zaak te beginnen, geeft Eijer toe. “In principe zijn wij voor vrij ondernemerschap, maar het moet wel een gezonde situatie voor alle ondernemers zijn. Kijk, energie wordt duurder, boodschappen ook. Dus de horeca gaat merken dat mensen bezuinigen en minder uitgeven aan gezelligheid en uitgaan. Daar komt bij dat de meeste ondernemers na de coronacrisis geen vet meer op de botten hebben.”

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *