Juniorentoernooi De Zilveren Bal kweekvijver voor schaatstalent

‘s Werelds snelste schaatsshow (woensdag 8 maart) is een unieke sprintwedstrijd over 100 meter waarbij schaatsers met z’n drieën tegelijk tegen elkaar schaatsen.


Ieder jaar kijken de beste schaatstalenten van Nederland reikhalzend uit naar de afsluiter van het schaatsseizoen. Tijdens de wedstrijd is de hal spectaculair verlicht en zorgt de DJ voor een te gekke show.

Talent heeft de toekomst (7 maart vanaf 17.40 uur)
In totaal doen er 120 jeugdschaatsers mee in drie categorieën. Talenten van 15 t/m 18 jaar uit de categorieën B en C én 36 jeugdschaatsers van 9 t/m 12 jaar van de Sven Kramer Academy doen mee aan het juniorentoernooi. De snelste drie meisjes en jongens van deze avond bemachtigen een startbewijs voor het hoofdtoernooi tegen topschaatsers zoals Femke Kok, Miho Takagi (JPN), Hein Otterspeer, Dione Voskamp, Erin Jackson (USA) en Jordan Stolz (USA).
Medaillewinnaars van het WK Afstanden aanwezig
Voorafgaand aan het juniorentoernooi trainen de topsprinters van het hoofdtoernooi in de Elfstedenhal ter voorbereiding op hun deelname aan De Zilveren Bal, een dag later.
Na dit trainingsuur zijn een aantal schaatsers beschikbaar voor een handtekening en/of foto.
De organisatie van De Zilveren Bal nodigt kinderen uit Friesland uit om hier hun schaats idolen te ontmoeten. De toegang is grati

Programma dinsdag 7 maart
16:05 – 17:15 uur Trainingsuur deelnemers hoofdtoernooi
17:15 – 17:35 uur Handtekeningensessie
17:40 – 20:00 uur SKA De Zilveren Bal Junioren
20:00 – 20:25 uur Prijsuitreiking

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *