Gert Anne van der Bos prolongeert koningstitel, Ilse Tuinenga stopt

Foto: Johan Span. v.l.n.r. Van Popta, Van der Bos, Hiemstra

Gert Anne van der Bos, Gabe Jan van Popta en Kevin Jordi Hiemstra schreven de uitnodiging partij in Makkum op hun naam. In de finale werd trio Marten Bergsma, Hessel Postma en Erwin Zijlstra met 5-1 6-6 verslagen. Van der Bos prolongeerde zijn koningstitel. Vorig seizoen won de Mantgumer de vrije formatie partij met Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra.

Afgelopen seizoen won koning Gert Anne van der Bos in Makkum met Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra de vrije formatie wedstrijd in Makkum. Dit seizoen stond er in Makkum een uitnodiging partij op het programma. Zaterdag sloeg Van der Bos zich met Gabe Jan van Popta en Kevin Jordi Hiemstra in de kransen. In de eerste omloop werd trio Corné Tuinenga, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra met 5-3 6-4 verslagen.
Alle zeilen
In de tweede omloop tegen Tjisse Steenstra (achterin. voorin en voorbest opslag), Steven Koster (voor minst opslag buiten perk) en Rick Minnesma moesten alle zeilen worden bijgezet. Tot 3-4 stond trio Steenstra steeds een eerst voor. Na een zitbal van Van der Bos op 3-4 6-6 was er weer evenwicht en volgde een cruciaal eerst. Met drie missers aan de opslag, en vier verwoestende zitballen van Van der Bos, vuurde de Mantgumer zijn partuur naar de vijf eersten. Steenstra bracht de telegraaf weer in evenwicht. Na een klap richting de boven van Kevin Jordi Hiemstra vuurde Van der Bos zijn partuur naar de finale.
Tegenstander in de finale was partuur Marten Bergsma, Hessel Postma en Erwin Zijlstra. (Zijlstra werd na de eerste omloop bijgeloot voor de aan zijn knie geblesseerde Patrick Scheepstra.) Eerst werd trio Paul Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Jelmer Miedema met een regelmatige 5-2 6-4 nederlaag richting douche gestuurd. Na een staand nummer moest daarna het toch niet kinderachtig trio Menno van Zwieten, Jorn Lars van Beem en Pieter Jan Leijenaar met 5-2 6-2 in het stof bijten.
Finale
Onder aanvoering van Gert Anne van der Bos denderden de latere winnaars in de eindstrijd over hun tegenstander heen. De beslissende klap werd uitgedeeld door van der Bos die Zijlstra dusdanig onder druk zette dat deze de bal kwaad uit sloeg. Gabe Jan van Popta voltrok bij een stand van 5-1 6-6 het vonnis over Bergsma c.s. door de bal in de bomen te slaan.
Uitslag:
1. Gert Anne van der Bos (K), Gabe Jan van Popta, Kevin Jordi Hiemstra
2. Marten Bergsma, Hessel Postma, Erwin Zijlstra
3. Menno van Zwieten, Jorn Lars van Beem, Pieter Jan Leijenaar

Dames hoofdklas Makkum

v.l.n.r.: Monfils, Tuinenga, Zeinstra

De acht vrije formatie -en uitnodiging wedstrijden bij de dames worden dit seizoen beheerst door het drietal Marrit Zeinstra (5×1, 2×2 en1x3), Ilse Tuinenga (6×1, 1×2) en Anne Monfils (4×1, 3×2). Klassementsaanvoerder Zeinstra (26 punten) wist daarnaast ook nog 2x een afdeling wedstrijd voor OG Huizum te winnen. Afgelopen seizoen domineerden Tuinenga en Zeinstra nog met Manon Scheepstra. De vorig seizoen gestopte Anne Monfils werd weer van stal gehaald om de plaats van Manon Scheepstra in te nemen (in blijde verwachting).
In de vrije formatie wedstrijden heeft dit drietal elkaar gevonden en is ‘niet te verslaan’. In de drie gespeelde partijen in Makkum kreeg het slechts vier eersten tegen. Annet Haan, Louise Krol en Sjanet Wijnia konden in de finale tot spellen gelijk nog aanhaken. maar werden daarna met 5-2 6-6 verslagen. De beslissende tik werd uitgedeeld door Anne Monfils die op 4-2 6-6 de bal achter de boven in de bomen sloeg. Sjanet Wijnia richtte op 5-2 6-6 met een kleine kaats te ver.
Topdames haken af
Kort geleden gaf Marrit Zeinstra te kennen na dit seizoen te stoppen en de wereld te verkennen. Anne Monfils was gestopt maar knoopte er als invalster voor Manon Scheepstra nog een seizoen aan vast. De kans om de Frouljus PC nog een keer te winnen. In Makkum gaf Ilse Tuinenga te kennen er na dit seizoen ook mee te stoppen. ‘Naar verluidt haakt ook Sjanet Wijnia volgend seizoen af en keert ook Manon Scheepstra niet terug’.
Ilse Tuinenga:

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *