Drugsvondst en vijf aanhoudingen na wilde achtervolging door Leeuwarden

Vijf mensen zijn gisteren in Leeuwarden opgepakt vanwege drugscriminaliteit. Dat gebeurde na een wilde achtervolging en diverse huiszoekingen in de stad.


Drie verdachten vielen op toen ze met een auto op het Vliet te hard reden. De politie wilde de auto en de bestuurder controleren, maar die reed snel weg. Onderweg sprong een passagier uit de auto en vluchtte. Op zijn vlucht gooide hij harddrugs en een telefoon weg.Een p olitieagent zette de achtervolging in en kon de verdachte, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aanhouden.

Gevaarlijke rit
Inmiddels gingen andere agenten achter de auto aan. Na een gevaarlijke rit, een aanrijding kon maar net worden voorkomen, kon de auto aan de kant worden gezet. De bestuurder en een andere passagier werden opgepakt. Het gaat om Leeuwarders van 33 en 25 jaar.

Na de aanhoudingen is in twee woningen in Leeuwarden huiszoeking gedaan. Daarbij zijn nog twee mensen aangehouden, een 22-jarige inwoner van de gemeente Venray en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. In de woningen is ook speed, heroïne en cocaïne gevonden, en een aantal steekwapens en een stroomstootwapen.

Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *