Doarp Grou met handvol zeges SKS-kampioen

Foto: Johan Span

Met nog twee zeildagen te gaan is Doarp Grou met schipper Douwe Visser kampioen SKS 2023. Met een handvol overwinningen kan geen enkel skûtsje Doarp Grou nog bedreigen.

Met vijf dagzeges, een keer twee, een keer drie en een keer vijf is Doarp Grou met nog twee wedstrijden te gaan SKS-kampioen 2023. Ook in de Lemster Baai was schipper Douwe Azn. Visser donderdag oppermachtig. Voor Douwe Visser was het zijn zevende SKS-kampioenschap. Waar het skûtsje van Grou weinig fouten maakte en stabiele uitslagen maakte, liet de concurrentie voortdurend steken vallen.

Heerenveen en de Lemmer leken nog aardig in de buurt te komen. Maar tegen het Grouster skûtsje was ook in de Lemster Baai geen eer te behalen. De Lemmer en Heerenveen eindigden in de baai als negende en twaalfde en zagen alle kansen verder in rook opgaan.

Podium
De strijd om de twee overige podiumplaatsen ligt nog open voor Lemmer, Heerenveen, Eernewoude en Leeuwarden.
Met weinig wind was er ook weinig spektakel in de Lemster Baai. Na de start mocht Eernewoude nog als eerste de bovenste boei ‘met de pet’ ronden, maar met Doarp Grou al op het vinkentouw. Grou nam de koppositie over en voer alsmaar verder weg van alle overige skûtsjes.

De SWH zeilde lichtjaren daarachter verrassend naar de tweede plaats. Akkrum, met Pieter Meeter, zeilde naar een keurige vijfde plek voor Willem Zwaga met de Rienk Ulbesz van Leeuwarden. De Leeuwarders zitten nog op het vinkentouw voor een podium plek. Huizum eindigde achterin en kreeg als elfde het schot.

Uitslag
1. Grou, Douwe Azn. Visser (kampioen)
2. SWH, Auke de Groot
3. Eernewoude, Sieberen van Terwisga
4. Langweer, Harmen Brouwer
5. Akkrum, Pieter Meeter
6. Leeuwarden, Willem Uzn. Zwaga
11. Huizum, Johannes Hzn. Meeter

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *