Cambuur kan ook niet winnen tegen tien man van Vitesse

Het was zondag weer het bekende verhaal bij SC Cambuur: een tijd lang heel behoorlijk meevoetballen, maar na een tegenslag toch verliezen. Vitesse was met 2-0 te sterk.

Dat betekent voor Cambuur het achtste verlies op rij en al de vijfde wedstrijd achter elkaar zonder een doelpunt. Ook nadat Vitesse een halfuur voor tijd rood kreeg, lukte het de Leeuwarders niet om een doelpunt te maken.
Trainer Sjors Ultee had al aangekondigd dat hij voortaan de opstellingen zou maken met het oog op komend seizoen. In Arnhem betekende dat drie veranderingen in vergelijking met vorige week. Zo waren er basisplaatsen voor Michael Breij, Marco Tol en Remco Balk. Dat ging ten koste van Calvin Mac-Intosch, Jamie Jacobs en Mimoun Mahi.

Terwijl het seizoen voor Cambuur wel voorbij is, staat er voor Vitesse nog van alles op het spel. Voor de wedstrijd stonden de Arnhemmers maar drie punten boven de 16e plaats. Die plaats zou aan het einde van het seizoen nacompetitie betekenen.
Toch had de thuisploeg het behoorlijk lastig: de eerste grote kans was bijvoorbeeld ook voor Cambuur. Al binnen twee minuten gaf Remco Balk een perfecte bal op Michael Breij, die helemaal vrij stond bij de tweede paal. Hij kopte de bal echter naast het doel. Daar stond Daniël van Kaam nog wel, maar die rekende er niet meer op.

Daarna had Vitesse wel steeds meer balbezit, maar het lukte ze niet om tot echt grote kansen te komen. Cambuur had de zaakjes achterin goed voor elkaar. Op slag van rust kwam Cambuur er nog een keer knap door, na een fraaie actie van oud-Vitessespeler Navarone Foor. Hij kwam echter net niet aan afronden toe.


© Cambuur

Twee snelle tegengoals
Na de rust ging het toch mis voor Cambuur. Eerst combineerden Melle Meulensteen en Million Manhoef aan de rechterkant van het veld. Die laatste gaf de bal voor op spits Bartosz Bialek, die helemaal vrij stond bij de tweede paal en niet faalde: 1-0.
Vijf minuten later lag de tweede treffer al in de goal achter Robbin Ruiter. Na balverlies van de Leeuwarders schakelde Meulensteen snel om. Hij gaf de bal mee aan Carlens Arcus, die Bialek vond. Nu stond de Poolse spits vrij bij de penaltystip en opnieuw scoorde hij.

De man van de assist – Arcus – moest vlak daarna wel het veld verlaten. Hij beging een onnodige overtreding op Alex Bangura en pakte daarmee zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.
Met vijf wissels tegelijk bracht Ultee veel frisse spelers in de ploeg, maar dat veranderde niet echt wat. In tegenstelling tot de eerste helft kwam Cambuur niet meer tot echte kansen. Vitesse nog wel een keer: Meulensteel haalde hard uit van buiten het strafschopgebied, op de vuisten van Ruiter.

Nog twee wedstrijden in de eredivisie
In de slotfase moest doelman Kjell Scherpen nog twee keer in actie komen: eerst bij een hard schot van Doke Schmidt en daarna bij een hoekschop van invaller Mahi, die bijna binnenviel bij de eerste paal.
Dat was het laatste wapenfeit van de wedstrijd. Cambuur speelt nu nog twee wedstrijden in de eredivisie: komende week uit tegen Sparta en daarna wordt het seizoen afgesloten met een thuiswedstrijd tegen RKC.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *