Cambuur strijdend ten onder in chaotische wedstrijd tegen Fortuna Sittard

Sportclub Cambuur heeft zondagavond met 1-2 verloren van Fortuna Sittard. In eigen huis begonnen de Leeuwarders sterk en bij de rust was het 1-0. In de tweede helft draaide de wedstrijd, mede door ingrijpen van de VAR, volledig om. Uiteindelijk waren het de Limburgers die er met de winst vandoor gingen.


Nieuwe aanwinst Navarone Foor zat nog niet bij de selectie, terwijl middenvelden Ben Rienstra het duel op de bank begon. Middenvelder Jamie Jacobs en verdediger Marco Tol waren er niet bij bij Cambuur nadat ze tegen Groningen uitvielen met een blessure. Ook Calvin Mac-Intosch en Robin Maulun ontbraken bij de Leeuwarders.

Cambuur probeerde de bezoekers vanaf het eerste fluitsignaal onder druk te zetten. Dat leverde echter geen kansen op, en na tien minuten kwam Fortuna steeds beter in de wedstrijd. Na zeventien minuten dacht Fortuna op 0-1 te komen, toen Inigo Cordoba de bal achter keeper Robbin Ruiter kopte. Gelukkig voor de Leeuwarders stond de Spanjaard net buitenspel en dus ging het feest niet door voor Fortuna.

Hoedemakers breekt het duel open
Na een klein halfuur kon Cambuur op de counter gevaarlijk worden. Van der Water kreeg de bal bij Breij, maar zijn schot ging een meter of twee naast de goal van keeper Pandur. Het publiek schrok wakker en dat hielp de elf op het veld. Bij de volgende aanval was het raak voor Cambuur. Linksback, en aanvoerder, Alex Bangura kwam goed door aan de linkerkant. Van Kaam legde de bal klaar voor Hoedemakers en de middenvelder kon de 1-0 tegen de touwen schieten. Het spel ging daarna op en neer richting de rust, maar grote kansen kregen beide ploegen niet.

Cambuur onder druk
Aan het begin van de tweede helft kreeg Cambuur vier hoekschoppen op rij. Mitchell Paulissen was bij een daarvan dichtbij de 0-2, maar zijn inzet ging net over de goal van Fortuna. De bezoekers uit Sittard zetten daarna aan en Cambuur moest achteruit. De ploeg van trainer Sjors Ultee had het in deze fase erg moeilijk met de druk van Fortuna en kon amper overeind blijven. Er waren geen grote kansen voor Fortuna, maar achterin was het overleven voor de Leeuwarders. Bij de thuisploeg moest Hoedemakers na een uur spelen van het veld met een blessure. Hij werd vervangen door debutant Ben Rienstra, die deze week een contract tekende bij Cambuur.

VAR doet Cambuur pijn
De wedstrijd ging volledig op de kop in de 72e minuut. Bij een uitbraak van Cambuur werd Mitchell Paulissen onderuit gehaald. Scheidsrechter Manschot gaf een penalty en een rode kaart aan Fortuna, maar de VAR greep in. Aan de andere kant van het veld was er een overtreding gemaakt op Yilmaz door Doke Schmidt. De Turkse spits van Fortuna pakte het buitenkansje zelf aan en maakte er vanaf de stip 1-1 van.

Fortuna drukte daarna door en maakte er tien minuten voor tijd zelfs 1-2 van. Buitink kon de goal maken, maar stond daarbij buitenspel. Vijf minuten voor tijd ging Cambuur dan toch onderuit toen invaller Noslin de bal bij Cordoba neerlegde. De Spaanse spits twijfelde niet en leek zijn ploeg de winst te bezorgen.

In de blessuretijd kreeg Cambuur nog een strafschop, maar weer was het VAR Clay Ruperti die een beslissing van scheidsrechter Manschot omdraaide in het nadeel van de Leeuwarders.

Cambuur staat nu samen met FC Groningen op 12 punten onderaan in de eredivisie. De achterstand op de veilige vijftiende plaats is vier punten.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *