Buurtgroep protesteert tegen bouw woningen en flats in potmargegebied

Omwonenden van het potmargegebied in Leeuwarden maken bezwaar tegen de plannen van de gemeente Leeuwarden om 24 woningen en 2 flats bij de Potmarge te bouwen.

“Wij vinden dat de flats van maar liefst 4 en 5 hoog en het grote aantal woningen het natuurlijke karakter van het potmargegebied te veel aantast. Daarom hebben wij een bezwaarschrift (zienswijze) opgesteld”, aldus Remko Pijlman van de Buurtgroep ‘Houd de Potmarge groen’.

De Buurtgroep ‘Houd de Potmarge groen’ wil het liefst geen bouw maar groen in het potmargegebied. “Als er bouw moet komen dan willen we laagbouw, conform het huidige bestemmingsplan.”

De buurtgroep wijst erop dat door de bouw van de 24 woningen en de 2 flats het aantal verkeersbewegingen door de wijk Achter de Hoven te veel zal toenemen. “De berekeningen die de gemeente heeft gebruikt om dit goed te keuren zijn niet volgens de regels. De straten zijn hier relatief smal, er is gedeeltelijk eenrichtingsverkeer, wat nauwelijks wordt gehandhaafd. Er staan twee scholen, waar jongeren op hun fiets naar toe rijden. Dit vraagt om ongelukken.”

Verder vindt de buurtgroep dat de nieuwbouw de dieren in het gebied, er leven 470 verschillende diersoorten, te veel bedreigt. De gemeente heeft volgens de bezwaarmakers hier te weinig onderzoek naar gedaan. “Bovendien heeft de gemeente laten weten graag groener te willen worden, o.a. vanwege hittestress en klimaatverandering, wat juist pleit voor het behoud van zoveel mogelijk natuur rond de Potmarge.”

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *