Burgemeester Buma sluit woning aan het Van Doesburgplein vanwege overtreding opiumwet

Op last van burgemeester Buma is dinsdag een woning gesloten aan het Van Doesburgplein in Leeuwarden vanwege overtreding van de opiumwet.

In de woning aan het Van Doesburgplein is op 5 januari 2023 een hennepkwekerij aangetroffen. Er waren geen hennepplanten meer aanwezig. Uit de politie-informatie volgt dat er aanvankelijk 252 hennepplanten aanwezig waren en dat de kwekerij professioneel was ingericht met goederen zoals koolstoffilters, assimilatielampen, ventilatoren en groeimiddelen. De woning wordt voor de duur van 3 maanden gesloten.

Op basis van de Opiumwet is burgemeester Buma bevoegd om de woning te sluiten en die bevoegdheid gebruikt hij hier. Een sluiting zoals deze is een goed voorbeeld van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden. Het doel van dit beleid is het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *