Basketbal Donar Groningen in zwaar weer

De BNXT League vraagt aan de deelnemende verenigingen steeds hogere (financiële) eisen voor een licentie. Voor Aris Leeuwarden en Apollo Amsterdam werd de licentie in de wacht gezet. Donar Groningen voldeed wel aan de gestelde eisen maar heeft grote financiële problemen.

 

Persbericht Donar Groningen:
Het seizoen 2022 – 2023 is voorbij. Het was voor Donar een basketbaljaar waarin heel veel is gebeurd met uiteindelijk een finaleplaats om de Nederlandse titel, een halvefinaleplaats in de beker, een kwartfinaleplaats in de BNXT-league en voor het eerst sinds lange tijd weer een volledig uitverkocht huis. Helaas moeten we ook constateren dat er in dit seizoen geen prijzen zijn gewonnen. Ook organisatorisch was het voor Donar een bewogen jaar.
Langs deze weg brengen we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen want Donar verkeert in financieel zwaar weer.
De slechte start van de competitie, de naweeën van de corona periode en de effecten van de inflatie, hebben eraan bijgedragen dat er een flink gat geslagen is in de begroting.
Hierdoor zijn we in een situatie terecht gekomen waarin we de tering naar de nering moeten zetten om de continuïteit van de club te waarborgen. De afgelopen periode zijn we met een groot aantal crediteuren in gesprek gegaan om afspraken te maken over achterstallige betalingen. Samen met de Raad van Toezicht buigen we ons over de financiële huishouding en nemen we daarover besluiten. Ook brengen we momenteel in kaart welke keuzes we als bestuur moeten maken om de komende jaren basketbal op het hoogste niveau in Groningen te behouden.

Het bestuur van Donar betreurt deze ontstane situatie enorm en doet er achter de schermen alles aan om deze op te lossen. Daarover zullen wij u met regelmaat op de hoogte houden.

Penningmeester Ronald Arkema heeft vanwege persoonlijke omstandigheden zijn functie met onmiddellijke ingang neergelegd.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *