Aris Leeuwarden tegen Filou Oostende strijdend ten onder

Na acht nederlagen op rij wachtte het team van coach Vincent van Sliedregt nog steeds op zijn eerste zege in de cross border wedstrijden van de BNXT League. Er waren nog twee wedstrijden te gaan (Oostende en Mechelen) in de hoogst afdeling: de Elite Gold. Een zware taak voor de Friezen tegen de twee topteams uit België om er nog een overwinning uit te slepen. Zaterdag speelde Aris in eigen Kalverdome tegen Filou Oostende. Tot de rust kon Aris bijblijven maar verloor met 78-97.

 

Zaterdagavond speelde Aris Leeuwarden in eigen Kalverdome tegen basketbal grootheid Filou Oostende uit België. Oostende is 23-voudig Belgisch landskampioen waarvan de laatste tien jaar op rij. Oostende staat momenteel tweede in de Elite Gold achter Telenet Giants Antwerp. Aris Leeuwarden draagt na acht wedstrijden, en nog zonder overwinning, de rode lantaarn. Volgende week vrijdag (28 april) is de laatste cross border wedstrijd. De Friezen spelen dan een uitwedstrijd tegen Kangeroes Basket Mechelen.
Aansluitend worden daarna de nationale play-offs gespeeld. Zeker is dat Aris Leeuwarden daarin de vijfde positie inneemt. Tegenstander in de kwartfinale, deze wedstrijd wordt in een best off three gespeeld, is hoogstwaarschijnlijk de huidige nummer vier Landstede Zwolle.

Underdog
Aris was de logische underdog tegen de basketbal grootheid uit Oostende. In het eerste kwart was daar weinig van te merken. De Leeuwarder Leeuw ging onbevangen van start en nam even een 21-18 voorsprong. Bij de dapper strijdende Friezen stond de productie daarna stil. Na een 0-5 runnetje van de Belgen werden de rollen omgedraaid en namen een minimale 21-23 voorsprong na een kwart spelen.
De aalvlugge Kahron Ross opende het tweede kwart met een drietje. Keevan Veinot deed alle harte weer sneller kloppen naar 32-27. Een waar bombardement van de Belgen volgde en binnen vijf minuten werden de rollen weer omgedraaid naar 39-44 achterstand. Bij rust stond er nog steeds een redelijk lijkende 44-53 achterstand op het scorebord.
Keye van der Vuurst de Vries
Keevan Veinot mocht na rust voor Aris openen, waarna de Belgen de duimschroeven verder aanschroefden. Onder aanvoering van de Nederlander Keye van der Vuurst de Vries liepen de Belgen weg naar 57-73. Daar tussendoor werd de ring door Shaquille Doorson nog even op houdbaarheid getest. Maar het was duidelijk dat de wedstrijd halverwege het derde kwart definitief gespeeld was. Met nog een kwart te gaan was de stand 62-75.
Bij de zuiderburen was de Serviër Nikola Jovanovic (2 m 11 cm) met 20 punten een ware plaag voor de Friezen. De twee kleinste mannen bij de Belgen, de Amerikanen Breein Tyree (17 pnt.) en Alex Barcello beiden 1 m 88 cm) konden zich in het laatste kwart helemaal uitleven naar 70-90. Kristinn Palsson, Jason Dourisseau en Doorson wisten de laatste minuten de schade nog te beperken naar een 78-97 eindstand.
Kwartstanden: 21-23, 23-30, 18-22, 16-22.
Scores Aris Leeuwarden: Keevan Veinot 13, Shaquille Doorson 12 en 8 rebound, Tim Hoeve 12, Kristinn Palsson 11, Jason Dourisseau 9, Kahron Ross 7 en 5 assist, Kaleb Warner 5, Jurrian Douwes 4, Tom Kubank 3, Reinder Brandsma 2.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *