Aris kan uit bij Rotterdam geen vuist maken

Op jacht naar een plek in de elite Gold in de grensoverschrijdende wedstrijden speelde Aris Leeuwarden zondag een uitwedstrijd tegen Zeeuw & Zeeuw Rotterdam. Na de winst in eigen Kalverdome (83-72) ging Aris in de return met 87-70 hard onderuit.

 

Week van de waarheid
Aris Leeuwarden is op jacht naar een plek in de Elite Gold van de grensoverschrijdende wedstrijden met een goede serie bezig. De rode loper mag met nog vijf wedstrijden te gaan dan ook bijna worden uitgerold. De komende twee wedstrijden kan de Leeuwarder Leeuw zich definitief plaatsen. Van de laatste tien gespeelde wedstrijden werd slechts twee keer verloren.
Alleen tegen ZZ Leiden moest tweemaal de vlag worden gestreken. Met een derde plek op de ranglijst zitten Yoast United (21 pnt.), Donar Groningen (20 pnt.) en Landstede Zwolle (20 pnt.) de Friezen (22 pnt.) vlak op de hielen.
Prima uitgangspositie
Om zich een nog betere uitgangspositie te verschaffen, moesten de Friezen zondag in de uitwedstrijd Zeeuw & Zeeuw Rotterdam aan de zegekar binden. Concurrent Yoast United moet zondag dan ook van Landstede Zwolle verliezen.
Bij verlies hebben de Gelderlanders dan nog een laatste kans door al zijn resterende wedstrijden tegen Den Bosch – Donar Groningen – Amsterdam – ZZ Leiden in winst om te zetten. Eindigen Aris en Yoast met een gelijk aantal punten heeft Aris ‘een punt’ voordeel na positief onderling resultaat.
Maar om alles in eigen hand te houden, moet het team van Vincent van Sliedregt zondag in Rotterdam -en daarna de thuiswedstrijd van a.s. vrijdag tegen Suns Den Helder ‘gewoon’ winnen.
Realiteit
Maar zoals vaker in de basketbalsport: de realiteit verliep, geheel anders. Na de knappe inspanning tegen ZZ Leiden afgelopen vrijdag, viel Aris twee dagen later in Rotterdam volledig door de mand.
Zwakke eerste helft
De opening was voor de Rotterdammers die 11-2 voorsprong namen. Drie drietjes vielen bij de Rotterdammers erg gemakkelijk binnen. Oud Aris-speler Jeroen van der List had al drie achter zijn naam. Bij een stand van 16-4 riep coach Van Sliedregt zijn spelers even naar de kant. Maar een slordig Aris had in het eerste kwart duidelijk de wind tegen. Na een grootste achterstand van 18 punten (22-4) werd het eerste kwart afgesloten naar een iets draaglijker tussenstand van 27-18.
In het tweede kwart gingen de Rotterdammers door waren zij gebleven waren. Scoren van afstand (7 uit 10 tegen Aris 5 uit 17) en coach Van Sliedregt andermaal (36-20) in een time out moest vluchten. Tom Kubank hield voor Aris met 14 punten alle hoop nog enigszins levendig. Alle overige spelers bleven ver beneden hun normale kunnen. Na een eerder grootste verschil van 21 punten vuurde Stacy Beck de Rotterdammers in de buzzer naar 52-30.
Tweede helft formaliteit
Na twee minuten droogstand was het Kaleb Warner die één van zijn twee vrije worpen wist te benutten. Datzelfde overkwam Kristinn Palsson. Daar stond echter een bommetje van Rotterdam tegenover. Het werd wel steeds duidelijker dat Aris in de Hollandse havenstad het spoor volledig bijster was. Se schutters Kaleb Warner en Keevan Veinot herstelden zich nog wel knap, maar alle leed was al geleden. Bij 62-37 probeerde coacht Van Sliedregt alsnog de wedstrijd te doen kantelen. Maar alles wat er mis kon gaan ging ook mis. Met nog een kwart te gaan stond er een hopeloze 71-38 achterstand op het scorebord.
Papier
Het laatste kwart kon dan ook op papier worden afgewerkt. Aris kwam na een grootste achterstand van 37 punten (80-43) nog wel terug naar 19 punten 87-70. En met in het achterhoofd dat het laatste kwart met 16-32 werd gewonnen, biedt weer alle hoop voor de wedstrijd van a.s. vrijdag thuis tegen Suns Den Helder.
Kwartstanden: 27-18, 25-12, 19-8, 16-32.
Scores Aris Leeuwarden: Keevan Veinot 20, Tom Kubank 16, Reinder Brandsma 12, Kaleb Warner 10, Jurrian Douwes 4, Kristinn Palsson 3, Tim Hoeve 3, Shaquille Doorson 2.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *