Aeres Fitrun: najaarsloop en uitdaging voor alle leeftijden

Foto: Humphrey Paap

Lopen in Leeuwarden houdt op zondag 8 oktober de Aeres Fitrun, een uitdagende loop voor jong én oud. Startpunt is ook deze editie de school voor vmbo en mbo aan de Jansoniusstraat in Leeuwarden. Lopen in Leeuwarden is een onderdeel van de Leeuwarder atletiekvereniging Lionitas.


Deze loop is onder de naam Noorder Fit Run en Nordwin-Fitrun voor veel lopers hun eerste ‘echte’ loop geweest. De routes van de 5 en 10 km heen en terug door het Escher Akwadukt geven de lopers een extra uitdaging. De 5 km voert over de paden bij het aquaduct, de 10 km-lopers maken een mooie ronde door Zuiderburen en om de Tearnzer Wielen. De kids (1 km) vertrekken bij de schoolgebouwen en gaan dan langs de Potmarge om weer terug te keren bij de finishboog.

Starttijden
De kidsrun begint om 11.00 uur, de 10 km start om 11.15 uur, deelnemers aan de 5 km vertrekken om 11.25 uur.
De jongste deelnemers krijgen een medaille na afloop van hun loop, de overige lopers kunnen zo’n blijvende herinnering bij hun inschrijving bestellen.

Inschrijven
Inschrijven kan online tot en met zondag 8 oktober via lopeninleeuwarden.nl. Daar zijn ook kaarten van de routes te vinden.

Over Lopen in Leeuwarden
Lopen in Leeuwarden is een onderdeel van de Leeuwarder atletiekvereniging Lionitas. De wedstrijdcommissie organiseert jaarlijks meerdere lopen die een breed deelnemersveld trekken: van beginnende renners tot wedstrijdlopers, liefhebbers van kort

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *