Acht aanhoudingen bij ongeregeldheden na derby Cambuur Heerenveen

De politie heeft acht mensen aangehouden na de derby tussen Cambuur en Heerenveen. Na de wedstrijd werd de sfeer rondom het Cambuurstadion steeds grimmiger: er zijn politiemensen en bussen van supporters bekogeld en er is van alles vernield.


Vier mannen zijn aangehouden voor het openlijk gebruiken van geweld, waar het gooien met stenen ook onder valt. Deze verdachten zitten vast en worden door de politie gehoord.

Bij de drie andere aanhoudingen gaat het om het dragen van gezichtsbedekking en het niet voldoen aan een bevel of vordering. Het gaat om mannen tussen de 17 en 39 jaar oud uit Leeuwarden, Sneek, Gytsjerk, Wergea, Goutum en de gemeente Heerenveen.

Bekogeld
Na afloop van de wedstrijd werd de sfeer rondom het Cambuurstadion grimmig. Relschoppers van Cambuur en Heerenveen zochten de confrontatie met elkaar op, zo laat de politie weten. Zij bekogelden elkaar met stenen, stukken hout, beton en afvalcontainers.

ME in actie
De ME heeft moeten ingrijpen om ervoor te zorgen dat de bussen van de Heerenveensupporters veilig de stad konden verlaten. Toch is er een raam gesneuveld bij een van de bussen.

Ook nadat de bussen met Heerenveensupporters vertrokken waren, bleef het nog onrustig rond het stadion. De politie werd o.a. bekogeld met stenen. Ook werden meerdere politievoertuigen vernield. Een politiepaard raakte gewond omdat het door een steen werd geraakt. Romdom het stadion zijn veel vernielingen gepleegd. De politie is een onderzoek gestart om de verantwoordelijken op te sporen. De politie vraagt om mensen die beelden gemaakt hebben, om zich te melden. Dit kan ook anoniem.

 

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *